Hög Ping i Hyper-V VM:s

Var ute hos kund idag och tillbringade ett ental timmar med att felsöka varför deras virtuella maskiner var riktigt sega. Till slut kom vi fram till att nätverket är segt i Hyper-V och påverkade förståss allt som dessa maskiner skulle göra. Mest tydligt var det att pingtiderna var riktigt usla även vid mycket måttlig belastning, samt att nätverkskopiering mellan maskiner vandra mellan 0,5 till 10 mbit.

Till slut visade sig att kundens Broadcom nätverkskort har en ”Performance” funktion som heter VmQueues aktiverad som standard. Att helt sonika stänga av denna funktion gav direkt 100% prestanda!

pingtider

Länk till bloggen som räddade min dag och förklarar vart du ändrar på nätverkskortet: http://justin.simmonds.id.au/?p=68

/Harri

Annonser

About Harri Förberg

Jag och mina kollegor utgår ifrån "Hur svårt kan det va". Och det är en bra attityd om man ska skriva på en blogg. Nyfiket och pragmatiskt kring IT frågor med fokus på Microsoft Infrastruktur. Läs mer om oss på www.forbergsit.se

Posted on mars 20, 2013, in Hyper-V, VMM 2012, Windows Server 2012 and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: