Hur vi installerar en massa hotfixar utan WSUS via PowerShell

Markus Lassfolk har en bra blogpost som beskriver alla hotfixar som du borde ha i din Datacenterlösning. Han beskriver förvisso hur du kan få in dom i WSUS, men det är lite knepigt då vissa patchar helt enkelt inte finns i Windows Update Catalogue. (Ladda ner lämpliga hotfixar, och packa upp dom till en mapp)

Här har du en alternativ lösning som installerar hotfixarna från en central plats med hjälp av PowerShell. Den loggar vilka servrar du har installerat, samt visar feedback på hur installationen gick.

Lägger du till fler hotfixar i framtiden så kommer dom automatiskt att installeras om du kör om skriptet, utan att du behöver modifiera i skriptet dessutom. Packa bara upp MSU filerna till den delade katalogen.

script

Ett speciellt tack till Jimmy Veerman & Rickard Lundqvist på Förbergs IT som hjälpte till med Scriptet.

Om Harri Förberg

Jag och mina kollegor utgår ifrån "Hur svårt kan det va". Och det är en bra attityd om man ska skriva på en blogg. Nyfiket och pragmatiskt kring IT frågor med fokus på Microsoft Infrastruktur. Läs mer om oss på www.forbergsit.se

Publicerat på oktober 2, 2015, i PowerShell och märkt , , , , . Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Filer går inte att ladda ner i från din OneDrive. den klagar på att den inte kan virus kontrolleras.

    Pär

    • Några av patcharna har kommit i nya versioner, så jag rekommenderar att följa länken till Markus Lassfolks sida, där länkarna till varje hotfix finns. Jag plockar bort själva filen.

Lämna en kommentar